Goed kiezen van webhost

Goed kiezen van webhost

In een wereld die steeds meer gedigitaliseerd wordt, worden het dagelijks leven en gewoonten -steeds meer- bepaald door schermen en virtualiteit. Tegenwoordig moet elk bedrijf aanwezig zijn op internet en dit motiveert merken om zichzelf te positioneren in zoekmachines, accounts aan te maken op sociale netwerken en een eigen website te hebben waar ze hun producten en/of diensten kunnen aanbieden.

Als je echter een website voor jouw bedrijf wil maken, moet je jezelf informeren over enkele basisvragen om beslissingen te nemen die functioneel zijn voor jouw bedrijf. Het allerbelangrijkste, naast de domeinnaam en de content die je gaat publiceren, is het kiezen van een goede webhostingprovider – of webhosting – voor je site.

Daarom vertellen we je hier wat je moet weten over webhosting zodat je de beste kunt kiezen.

Wat is webhosting?

Webhosting, of websitehosting, is een service die jouw website host en deze 24 uur per dag in de lucht houdt. Wanneer iemand een pagina betreedt, hebben ze feitelijk toegang tot de servers van een hostingprovider. Hierdoor kan alle inhoud van de site worden opgeslagen en beschikbaar zijn wanneer een gebruiker daarom vraagt.

Welke soorten webhosting zijn er?

Er zijn verschillende soorten webhosting op de markt. Je moet bepalen welke geschikt is voor jouw bedrijf en de website die jij wil maken.

Gratis webhosting

Er zijn enkele webhostingaanbiedingen die als gratis worden aangeboden. Ze hebben echter vaak veel beperkingen en bieden betaalde versies aan wanneer je ontdekt dat de site niet alle services biedt die je nodig hebt. Als je je bedrijf wil laten groeien en professionaliteit wil tonen, moet je wedden op een goed betaalde web hosting. Het biedt je een ontelbaar aantal voordelen ten opzichte van gratis hosting.

Gedeelde webhosting

Dit type hosting biedt ruimte op een server, maar op gedeelde basis. Dat wil zeggen, je deelt de beschikbare ruimte met andere website-eigenaren, wat meestal goedkoper is, maar de hoeveelheid verkeer die jouw site ondersteunt, beperkt. Het wordt aanbevolen voor blogs en kleine bedrijven die net beginnen, want als het aantal bezoekers een bepaald aantal overschrijdt, zal de website crashen.

Privé webhosting (VPS)

Deze hosting biedt een computer die exclusief voor jouw project is bedoeld, wat betekent dat je verwerkingskracht, RAM en schijfruimte zult hebben die andere websites op die server niet kunnen gebruiken. Natuurlijk heeft deze service hogere kosten dan de vorige, maar je krijgt er een hogere winstgevendheid voor terug, aangezien jouw site veel meer verkeer kan ondersteunen en meer gebruikersverzoeken kan verwerken. Als je een gevestigde onderneming hebt en weet dat je veel verkeer zult ontvangen, kan zo’n server ideaal zijn.

Toegewijde webserver

Het is een webhostingservice waarbij je een fysieke server exclusief voor jezelf hebt. Het wordt meestal gebruikt voor zeer grote websites met veel verkeer, in de orde van honderdduizenden bezoeken per maand.

Het kiezen van een goede hosting is een fundamentele beslissing die jouw bedrijf zal helpen groeien.