responsive website

3 redenen om te kiezen voor een responsive website

Het is tegenwoordig belangrijk dat websites responsive zijn zodat bezoekers niet snel van de website afhaken en naar de concurrent overstappen. Wil je te weten komen wat de 3 redenen zijn om te kiezen voor een responsive website, lees de onderstaande tekst dan eerst goed door.

Wat is een responsive website?

Een responsive website kan het beste omschreven worden als een website waarvan de inhoud van de website zich automatisch kan aanpassen aan het apparaat van de bezoeker. Op deze manier wordt de content van de website zodanig aangepast dat de bezoeker de inhoud goed kan lezen en goed kan klikken op het scherm. Hierbij maakt het niet of op de bezoeker het apparaat in liggende of staande positie houdt, bij een responsive website zal de website zich altijd aan het apparaat aanpassen. Een correcte web development brengt namelijk altijd meer bezoekers met zich mee.

Reden 1: Extra bonuspunten van Google

Door voor een responsive website te kiezen profiteer je van extra bonuspunten in de zoekresultaten van Google, waardoor meer bezoekers aangetrokken worden tot de website aangezien de informatie op de correcte manier aan de bezoeker gepresenteerd wordt.

Reden 2: Lage bouncerate en korte laadtijd

Bij een responsive website zal de bouncerate lager liggen. Bezoekers van de website halen namelijk minder snel af als de website goed leesbaar is. Door te kijken naar onder andere de bouncerate van een website bepaalt Google in hoeverre de website wel of niet relevant is. Ook de laadtijd van de website zal korter zijn bij een responsive website, waardoor de website sneller laadt en de bezoekers langer blijven op de website.

Reden 3: Hogere conversie

Je profiteert bij een responsive website overigens ook van een hogere conversie. Dit komt vooral vanwege het veelvuldig gebruik van de smartphone, waardoor we ook verwachten dat de conversie nog hoger zal oplopen.

Heb je een website die je wilt omzetten naar een responsive website of wil je een responsive website laten bouwen, neem dan contact op met een betrouwbare webbouwer die gespecialiseerd is in web development voor professioneel advies.